20 oktober 2021

3 tips voor beginnende software engineers

2 min read

Als software engineer ga je aan de slag in een enorm diverse industrie en zijn er talloze en uiteenlopende aandachtsgebieden die je misschien wilt bestuderen. Om je te navigeren in de verschillende disciplines, is het belangrijk dat jouw focus toespitst op de specifieke doelen en wensen die invulling geven aan jouw ideale werksituatie. Daarom geven we je 3 tips die je hierbij kunnen helpen.

Kader je studiegebied

Beginnen in de software-industrie kan nogal ontmoedigend zijn. Er zijn namelijk een enorm aantal disciplines en het is vrijwel onmogelijk om overal van af te weten. Zorg er daarom voor dat je specifieke vakgebieden kiest waarin jij je verder wilt ontplooien. Als je aan de slag wilt gaan met applicatie-ontwikkeling, dan kun je de keuze maken tussen frontend- of backend-ontwikkeling. Probeer in kaart te brengen welk gebied het best past bij je interesses en concentreer je op het specialiseren hiervan.

Ken de code

Als je komt te staan voor een code die je niet begrijpt, wees dan vooral niet bang om iemand anders te vragen die je uitleg kan geven. Om echt te leren begrijpen waar je precies mee bezig bent,  is belangrijk dat je de tijd neemt om verschillende constructies op te splitsen en elk concept de aandacht te geven die het verdient. Op deze manier zorg je ervoor dat je langzaam maar zeker een software engineer wordt die écht kennis van zaken heeft!

Blijf jezelf

Tenslotte is het belangrijk om te onthouden om jezelf niet te vergelijken met anderen. De software-industrie kent boordevol specialisten die dankzij hun talenten en jarenlang hard werken zijn gekomen waar ze nu zijn. Jij kan hieruit inspiratie en motivatie opdoen, hoewel het vergelijken van jouw situatie met een ander een vrij nutteloze activiteit is. Jouw loopbaan is jouw loopbaan, dus focus je gewoon op je eigen pad!

Ben je als onderneming op zoek naar hardware- en software en engineers met kennis van zaken of ben je een aspirerende programmeur en zoek je training die je een stap verder brengt in je carrière? Bezoek dan https://my-automation.nl/ om aan de slag te gaan met uiteenlopende vormen van software implementatie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *