24 september 2021

Beste headset Xbox Series

4 min read

Een headset is een soort van koptelefoon alleen dan om te gamen. Het grootste verschil is dat je met een headset ook kan praten tegen je andere medespelers. Dit is iets wat met een koptelefoon meestal niet gaat of dat de kwaliteit van praten erg slecht is. De meeste headsets hebben twee oor steunen met een soort van brug ertussen. Hiermee zit de headset stevig op je hoofd en gaat het geen zeer doen als je het meerdere uren op je hoofd heb zitten. Veel headsets van tegenwoordig hebben ook een draadje naar de controller zitten met een tussenstukje waarin je al je instellingen kan aanpassen. Denk hierbij aan het geluid van het spel als van je medespelers, de bas, en een mute knop. Er zijn ook headsets die al deze functies op de oor steunen zelf hebben zitten. Dit zijn meestal headsets die draadloos zijn en daarom geen draadje hebben naar de controller. Veel gamers vinden een draadje niet hinderlijk, terwijl andere gamers liever een draadloze hebben. Dan kunnen ze hun headsets ophouden als ze bijvoorbeeld even wat te drinken gaan pakken. Om de instellingen dan snel te veranderen tijdens het spelen moet je wel goed weten waar alle knoppen zitten op je oorsteunen. Dit vergt soms wel even wat tijd voordat je precies weet waar alles zit. Uit de headsets komt meestal haarscherp geluid wat erg voordelig kan zijn bij competitieve games. Bijvoorbeeld, wanneer je een schiet spel speelt hoor je precies waar je tegenstanders lopen. Zo hoor je ze de trap opgaan en weet je precies wanneer ze boven zijn. Gamers met een goede headset kunnen dit dus goed in hun voordeel gebruiken. Ook kunnen deze headsets het verschil laten horen of een tegenstander rechts of links loopt. Dit zorgt ervoor dat een goede headset je game ervaring naar een hoger level tilt.

Er zijn heel veel verschillende soorten merken die headsets verkopen. Al deze headsets hebben net wat andere functies en zijn ook qua comfort wel verschillend. Bij het kopen van een headset moet je er vooral opletten dat het lekker zit. Zo kan je er meerdere uren zorgeloos op gamen zonder dat je pijn in je oren of op je hoofd krijgt. Bij al deze verschillende merken kan je er ook opletten waarvoor de headset allemaal beschikbaar is. Zo zijn sommige headsets naast het gamen ook bruikbaar op de pc of te koppelen aan een telefoon. Door deze multifunctionele werking gebruik je hem vaker en is een iets duurdere koptelefoon ook zeker de moeite waard. Omdat de headsets vaak heel fijn geluid hebben kan dit ook erg handig zijn als je veel muziek luistert op je telefoon of laptop. Daarnaast zijn veel headsets die worden aangeraden voor de Playstation of Xbox ook erg goed voor computer games. Bij computergames heb je ook net dat extra geluidskwaliteit nodig om een voordeel te behalen ten opzichten van je tegenstander. Dit kan er voor zorgen dat je net een bepaalde missie wel haalt of een level hoger kan komen. De meeste gamers weten dat het erg lastig is kiezen tussen de meeste headsets. Een tip die ervaringsdeskundige geven is om meerdere modellen te kopen, te testen en dan de beste houden. De meeste winkels hebben 100 of 30 dagen omruil garantie. In deze periode kan je de headset testen en kijken of deze geschikt is voor jou hoofd en game stijl. Mocht je niet over het geld beschikken om meerdere headsets te kopen dan kan je ze altijd om en om testen. Nadat je alle headsets hebt getest koop je nogmaals de beste zodat je zeker weet dat je geen spijt gaat krijgen van je aankoop.  

Veel gamers weten niet waar ze op moeten letten bij het aanschaffen van de headset, maar er zijn een aantal zaken die belangrijk zijn om mee te nemen in je keuze. Als eerst, de verschillende instellingen die je kan doen met je headset. Sommige headsets kunnen alleen het volume van de game en hun medespelers bepalen, en hebben misschien een simpele knop om al het geluid aan of uit te zetten. Maar er zijn tegenwoordig ook game headsets op de markt waarbij alle geluidinstellingen tot in de puntjes ingesteld kunnen worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de bas die je door je kamer kan laten dreunen of juist liever op de achtergrond hebt klinken. Ook kan je aanpassen wat voor soort game je speelt. Hierdoor kan de headsets extra sound effecten naar voren laten komen als je een speciale aanval inzet of zich juist heel erg focussen op de kleinere bewegingen zoals voetstappen van je tegenstander. Deze extra functies komen het beste naar voren als je in een wat stillere kamer aan het spelen bent. Wanneer er veel geluid in de omgeving is kunnen deze geluiden weg vallen waardoor je voordeel verloren gaat. Er zijn wel headsets die zo dicht om je oor heen zitten dat je bijna niks van de omgeving hoort. Deze headsets zijn meestal wel iets duurder. Wel moet je uitkijken bij deze headsets dat je het geluid alsnog niet te hard zet. Hierdoor is er een grotere kans op gehoor beschadiging wanneer er veel wordt gegamed. Dit kan vooral op latere leeftijd voor veel problemen zorgen. Veel gamers raken dan ook gewend aan het harde geluid en weten bijna niet meer hoe het is om op een lager volume te spelen. Laat hierdoor om de zoveel tijd altijd even iemand meeluisteren en vraag diegene dan ook om feedback.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *