18 januari 2022

Tips om jezelf te ontwikkelen op het gebied van IT

2 min read

Ben je werkzaam in de IT en wil je je CV een boost geven of heb je nog geen ervaring in de IT, maar ambieer je in de toekomst wel een baan in dit vakgebied? Dan kan het een goed idee zijn om een professionele cursus te volgen. Ben je benieuwd welke IT-cursussen er op dit moment populair zijn? In dit artikel vertel ik je meer over de cursussen ‘Big Data’ en ‘SQL’. Ben je na het lezen van dit artikel geïnspireerd geraakt en wil je meer weten over de verschillende cursussen die in dit artikel aan bod komen? Bezoek dan eens de website van Learnit op https://www.learnit.nl/.

Big Data

Big Data is een term waar je tegenwoordig bijna niet meer omheen kunt. Big Data wordt dan ook in steeds meer grote én kleine bedrijven en organisaties toegepast. Tijdens de cursus Big Data leer je onder andere over wat Big Data precies inhoudt en hoe het zich in de loop der tijd heeft ontwikkeld. Je leert bovendien over de verschillende voordelen die het werken met Big Data oplevert en er worden verschillende succesvolle cases uit de praktijk behandeld.

SQL

Als je reeds werkzaam bent in de IT, dan is de kans groot dat je al eens hebt gehoord van SQL. SQL staat voor Structured Query Language en dit is een specifieke programmeertaal die is ontworpen voor databases. Als je nog geen ervaring hebt met SQL, dan is het slim om een goede basiscursus te volgen. Er is namelijk steeds meer vraag naar professionals met kennis van deze programmeertaal. Tijdens een cursus SQL leer je hoe je gegevens uit een database opvraagt, hoe je data kunt aanpassen en hoe je de structuren van tabellen kunt veranderen. De kennis die je tijdens de cursus SQL opdoet kan onder ander worden toegepast in MS Access en MySQL

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *