24 september 2021

Waar moet je op letten bij het kiezen van een monitorstandaard?

2 min read

Mocht je dagelijks vele uren achter je computer besteden, dan is het belangrijk dat je monitors op de correcte manier zijn geïnstalleerd. Om onder andere nek- en schouderklachten te voorkomen kan je diverse soorten monitorstandaarden gebruiken om jouw kantoor zo ergonomisch mogelijk te maken. In dit artikel geven we je enkele tips die je kunnen helpen bij het kiezen van de juiste monitorstandaard.

Welk soort monitorstandaard is het meest geschikt voor jou?

Monitorstandaarden zijn er in diverse modellen. Heb je bijvoorbeeld een zit/sta bureau, dan is de monitorarm een handige keuze om ervoor te zorgen dat jij je monitor op diverse manieren kan verstellen. Een monitorarm maakt beweging mogelijk in drie dimensies, maar kan ook aangepast worden van landschap- naar portretmodus.

Mocht je jouw bureauruimte liever vrijhouden en ben je voor de komende tijd niet van plan om je bureau te verplaatsen dan is een muurmonitorbeugel een ideale manier om jezelf meer werkvrijheid te geven.

Als een verstelbare monitorarm niet nodig is, dan moet je steeds goed op je houding letten. Een simpele monitorstandaard kan je helpen om slechts de hoogteaanpassingen te maken, om je te helpen om nek- en schouderklachten te voorkomen.

Op welke hoogte moet jouw monitor komen te staan?

Hoewel monitorstandaarden je een grote hoeveelheid opties geven voor het verstellen van je werkplek, is het natuurlijk belangrijk om te weten welke hoogtes jouw thuiskantoor zo ergonomisch mogelijk maken. De ideale hoogte voor jouw monitor is met de ooghoogte net onder de bovenkant van het scherm. Daarbij is het belangrijk dat jouw zitpositie is geoptimaliseerd – dit houdt in dat je met een rechte rug zit en jouw bureaustoel op de hoogte zit waarop jouw armen het toetsenbord comfortabel kunnen bereiken. Om deze reden is het wellicht handig om ook te investeren in een stoel met hoogteverstelling.

Mocht je meer vragen hebben omtrent de ideale ergonomie van je thuiskantoor, neem dan gerust contact op met de specialisten op het gebied van monitorstandaarden. De klantenservice van Dataflex helpt je graag verder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *